Een verzwaringsdeken kopen, waar moet je op letten?

Wil je een verzwaringsdeken aanschaffen om beter te kunnen slapen en te ontprikkelen? Dan is het fijn om met een aantal dingen rekening te houden. Zodat je het juiste gewicht en materiaal voor je deken kiest en er lang plezier van hebt. In deze blog kijken we waar je op moet letten als je een verzwaringsdeken wilt kopen.

Welk gewicht moet een verzwaringsdeken zijn?

Als je een verzwaringsdeken wilt kopen, is het allereerst natuurlijk belangrijk om naar het gewicht van de deken te kijken. Om dit te bepalen kan je gebruik maken van de 10% regel. Dit houdt in dat de verzwaringsdeken 10% van je lichaamsgewicht mag wegen. Dus stel voor dat je 80kg weegt, dan kan je een verzwaringsdeken van 8kg kopen.

Dit is een gewicht om mee te starten. Naar aanleiding van je persoonlijke wensen kan je het gewicht nog wat aanpassen. Ben je angstig en snel overprikkeld? Dan kan een zwaardere deken fijner zijn. Maar slaap je veel op je zij of heb je pijnklachten? Dan is het wellicht prettiger om voor een lichter exemplaar te kiezen. Kijk vooral wat je zelf nodig hebt.

Het materiaal, ga je voor katoen, bamboe of een ander stof?

Vervolgens kan je kijken naar het materiaal waarvan de verzwaringsdeken is gemaakt. Zo zijn er dekens van katoen, polyester en bamboe. Een deken van katoen is lichter en ademt meer dan een deken van een synthetische stof. Daarnaast is de kans op allergische reacties hierbij minder groot.

Maar wanneer je duurzaamheid belangrijk vind, is een deken van bamboe een goede keus. Ook dit hangt weer volledig af van jouw wensen.

Kustaa Verzwaringsdeken 7 kg

Een fijne verzwaringsdeken om gemakkelijker te ontprikkelen.

Het formaat van de verzwaringsdeken die je wilt kopen

Ten slotte kan je de maat van de verzwaringsdeken bepalen. Je kan hiervoor gewoon de maten van een dekbed aanhouden. Vind je het fijn om de randen van de deken in te kunnen stoppen? Kies dan voor een groter exemplaar.

Wanneer je voor een grotere deken kiest, mag je het gewicht verhogen. De druk is dan namelijk verdeelt over een groter oppervlak, waardoor een zwaardere deken een beter effect zal hebben.

Koop een extra hoes voor je verzwaringsdeken

Als laatste wil ik je nog een extra tip meegeven. Een verzwaringsdeken is vanwege het gewicht moeilijk te wassen en kan niet in de wasmachine. Kies daarom voor een extra hoes om je verzwaringsdeken, zo kan je deze steeds wassen. Vaak zijn deze verkrijgbaar bij de leverancier van de verzwaringsdeken. Je zou ook voor een dekbedovertrek kunnen kiezen. Het voordeel van speciale hoezen is wel dat deze vaak lusjes bevatten, waardoor de deken op z’n plek blijft zitten.

Je zou de deken zelf eventueel kunnen reinigen met een stoommachine. Zorg dan wel dat deze niet te nat wordt.

Welke verzwaringsdeken raad ik aan om te kopen?

Zelf heb ik de verzwaringsdeken van Kustaa. Hier ben ik erg tevreden over. Daarnaast heb ik ook de extra hoezen van dit merk. Deze werken erg fijn door de extra lusjes om de deken aan te bevestigen en blijven lang mooi. Ik zou niet meer zonder verzwaringsdeken willen.

Wil je weten of een verzwaringsdeken ook wat voor jou is? Lees dan de blog ‘Wat doet een verwaringsdeken en hoe werkt het precies?

Doe gratis mee met de maandelijkse power-up!

Ontvang elke maand een mail boordevol inspiratie en tips.

We reflecteren op de afgelopen maand. Zetten een intentie voor de maand die gaat komen. En nemen de tijd om tot onszelf te komen door middel van toffe journal opdrachten.

Bedankt voor je inschrijving! Je ontvangt binnen een paar minuten een mailtje in je inbox.